Träningsformer

Brasiliansk Jiu-Jitsu – Gi

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) med gi är en kampsport utan slag och sparkar. Stilen bygger istället på att få sin motståndare till marken där man med olika lås och strypningar (submissions) får sin motståndare att ge upp. Brasiliansk jiu-jitsu kommer att utmana dina uthållighet, rörlighet och taktiska förmåga. Du behöver inte vara vältränad för att börja träna, utan du börjar för att bli vältränad. Vi deltar regelbundet på tävlingar för både barn, ungdomar och vuxna. Hos oss kan du börja träna från 5 års ålder.

Brasiliansk Jiu-Jitsu – No-Gi

Brasiliansk Jiu-Jitsu utan Gi även kallat för No-Gi eller Submission Wrestling (SW) är en kampsport utan slag och sparkar precis som med gi. Stilen bygger precis som med gi att få sin motståndare till marken där man med olika lås och strypningar (submissions) får sin motståndare att ge upp. Det som skiljer mot BJJ är att det är mer dynamiskt då det inte finns en gi att hålla fast sin motståndare med. Man arbetar mer med kroppens mekanik samt att fot och benlås är mer utbrett pga mer tillåtna tekniker inom No-Gi.
Precis som med Brasiliansk jiu-jitsu med gi kommer No-Gi att utmana dina uthållighet, rörlighet och taktiska förmåga. Du behöver inte vara vältränad för att börja träna, utan du börjar för att bli vältränad. Vi deltar regelbundet på tävlingar. Hos oss kan du börja träna från 16 års ålder.

Sport Ju-Jutsu

Sport Ju-Jutsu (SJJ) är en modern kampsport utvecklad i Sverige med utgångpunkt i det internationella regelsystemet för jujutsu. Vi tränar slag, sparkar, kast, nedtagningar, fasthållningar, ledlås och strypningar. Sporten kännetecknas av hög intensitet och snabba tekniker. De allra flesta tränar hos oss för motionens och gemenskapens skull men vi har även en stor tävlingsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Vi deltar regelbundet på tävlingar runt om i Sverige och internationellt. Varje år tar vi medaljer på SM och inte sällan av ädlaste valör. Vi har träning från 5 års ålder och våra äldsta aktiva medlemmar är i 60- årsåldern.
Här finns en video från Svenska Jujutsu Federationen som visar sporten, Klicka här.

Rulla till toppen