Barnträning

Våra barngrupper är uppdelade i fyra åldersgrupper där 5- till 15-åringar introduceras till jiu-jitsu på ett säkert och lekfullt sätt. Fokus ligger på rörelseglädje!

Ungdomsträning (13-15 år)

Vi har grupper för både Sport-Jujutsu och Brasiliansk Jiujitsu i dessa åldrar. Ungdomsträningen lägger mycket vikt vid att utveckla kroppskontrollen för att förebygga skador och utveckla en stark- och funktionell fysik som kan användas resten av livet. I denna ålder kan man även börja delta på våra tävlings- och fighting fitness-pass ifall man vill lägga ner lite mer tid på sporten.

Barnträning (10-12år)

Vi har grupper för både Sport-Jujutsu och Brasiliansk Jiujitsu i dessa åldrar. Träningen är fortfarande lekfull men börjar samtidigt bli lite mer seriös och teknisk. Varje år anordnas några träningsläger för barn och det finns vissa möjligheter att delta på läger utanför klubben.

Knatteträning (7-9år)

Vi har grupper för både Sport-Jujutsu och Brasiliansk Jiujitsu i dessa åldrar. I den här åldern är träningen fortfarande mycket lekbetonad. Vi lägger stor vikt vid grundläggande motorik och enklare kampsportstekniker. Barnen får lära sig skillnaden på kamp mot varandra och träning med varandra där man hjälper sin kompis att utvecklas. Det är mycket viktigt att barnen lär sig hur man uppför sig i en kampsportslokal. I den här åldern finns möjlighet att börja tävla för dem som vill. Varje år anordnas några träningsläger för knattar.

Lekjutsu (5-6år)

Gruppen som vi kallar för Lekjutsu riktar sig till barn som är 5-6 år gamla.Träningen innehåller mycket lekar och koordinationsövningar med inslag av enklare kast och brottningstekniker från kampsport. Barnen får lära sig att träna med varandra men även att kämpa mot varandra. Det läggs mycket vikt vid att alla barn ska lära sig att uppträda på rätt sätt i träningslokalen. Detta innebär bland annat att man ska visa hänsyn mot sina kompisar och att man är koncentrerad. Många föräldrar brukar sitta med vid sidan om på dessa pass, detta är helt okej så länge som föräldern beter sig och respekterar tränaren på plats.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close