Barngrupper

Vi har tre mycket uppskattade barngrupper där 5 till 14 åringar introduceras till jiu-jitsu på ett säkert och lekfullt sätt. Fokus ligger på att ha roligt.

Barnträning (10-14år)

Barnen tränar Sportju-jutsu mellan ca 10-14 år. Träningen innehåller lekar, koordination, styrka, kampmoment, teknikträning och uthållighet. Slag- och sparkträningen får större del av träningen och för dem som vill börja tävla mer finns stora möjligheter att utvecklas. Träningen i den här åldern är rolig och utan alltför stort allvar men den syftar till att förbereda barnen för tuffare träning i framtiden oavsett om det är kampsport eller något annat. Varje år anordnas några träningsläger för barn och det finns vissa möjligheter att delta på läger utanför klubben.

Knatteträning (7-9år)

Våra knattar tränar Sportju-jutsu från ca 7-9 år. I den här åldern är träningen fortfarande mycket lekbetonad. Vi lägger stor vikt vid grundläggande motorik och enklare kampsportstekniker. Barnen får lära sig skillnaden på kamp mot varandra och träning med varandra där man hjälper sin kompis att utvecklas. Det är mycket viktigt att barnen lär sig hur man uppför sig i en kampsportslokal. I den här åldern finns möjlighet att börja tävla för dem som vill. Varje år anordnas några träningsläger för knattar.

LekJutsu (5-6år)

Gruppen som vi kallar för Lekjutsu riktar sig till barn som är 5-6 år gamla.
Träningen innehåller mycket lekar och koordinationsövningar med inslag av enklare kast och brottningstekniker från kampsport. Barnen får lära sig att träna med varandra men även att kämpa mot varandra. Det läggs mycket vikt vid att alla barn ska lära sig att uppträda på rätt sätt i träningslokalen. Detta innebär bland annat att man ska visa hänsyn mot sina kompisar och att man är koncentrerad. Vi ser gärna att några föräldrar är med på varje träning och hjälper till.