Andra nyheter

Sm-guld till skift

I helgen säkrade Erik Fredriksson sitt första guld. Han har haft tävlingsuppehåll under ett antal år men valde i höstas att göra come back. Han kvalade in till SM och gick där semifinal mot Johan Carlsson från Köping. Den vann han enkelt på teknisk överlägsenhet. 

I finalen möter han regerande mästaren Lars Karlsson från Linköping. Lars var sugen på revansch efter sin förlust mot Erik på Nordic Cup i höstas. Men Erik är säker i sin fighting och vet vad han är bra på. Han håller sig till planen och står som segrare efter genom teknisk överlägsenhet där också halvvägs in i matchen. 

Emilie Ramqvist går sin semifinal mot Nora Ängebrant, en nykomling från Örnsköldsvik. En till synes lätt match slutar med förlust på tre ippon för Emilie då Nora överraskande lyckas vända matchen. Bara att ta nya tag i bronsmatchen mot Lily Li från hemmaklubben  IKSU. Båda två inleder med slag och sparkar men Emilie drar ifrån i poängställning. Sätter ett ipponkast och kopplar fasthållning 15 s. Det innebär att hon bara behöver ippon i del 1 för att vinna i förtid. Trots det så går matchen tiden ut men Emilie vinner ändå på poäng med övertygande 17-7. En bronsmedalj till Emilie alltså. 

Jesper har en tyngre resa och förlorar båda sina matcher mot bättre motstånd. Jesper vet vad han är bra på och håller sig till sin plan. Men ibland är motståndet för bra helt enkelt och är man på SM så gäller det att vara bäst. Inte Jespers dag den här gången. Men han slutar i alla fall på en hedrande 4:e-plats i årets SM. 

Alexander Ferm coachade och hade en hektisk kväll. Han tyckte ändå att uppvärmning och förberedelser gick bra och var nöjd insatsen från alla tre.

Själv gjorde jag (Jonathan) debut som kommentator och hade en lite skakig och nervös inledning men kom sedan in i det och hittade flytet och samarbetet med Niklas Andersson från SVT. 

Hela sändningen kan du se här http://www.svtplay.se/video/1710382/ju-jutsi?tab=program&sida=2

Nu tränar vi vidare mot nya mål. Nästa SJJ-tävling i är Herrljunga 1/2. Då är det klasser för både barn och vuxna. 

Syns på mattan!