Andra nyheter

Skadekurs för skift´s tränare

I helgen hade SKIFT´s tränare kurs i hantering av skador och sjukdomar som kan inträffa i samband med vår verksamhet. Nästan alla tränare och styrelsen deltog.

Söndagen den 25 mars bjöd vår chefstränare Jonathan Askesjö in på kurs i hantering av idrottsskador. Kursen kördes i dojon med start 9:30 till strax före 12. Totalt 23 av klubbens tränare och funktionärer ställde upp trots att timmen var tidig samma dag som också sommartiden slog till!

Syftet var att gå igenom de vanligaste skadorna och sjukdomarna som vi kan råka ut för på träningen och hur vi ska åtgärda dem. Därmed kan våra tränare känna sig lite säkrare på mattan.

Kursen avslutades med lunch hemma hos oss och innan vi gav oss på fläskfilegrytan samlade Jonathan gänget på vår soliga altan för genomgång av det sista momentet som var applicering av första förband och sutur-tejp.

För att liva upp det hela och få in lite realism i teorin körde han också ett praktiskt pass där alla fick simulera skador och bli omhändertagna, omplåstrade och bandagerade med tryckförband på alla möjliga ställen! Jag kan bara hoppas att vi slipper så allvarliga skador som simulerades här nere på dojon.

Övningen avslutades med lunch och åtgången var god så jag tror det smakade bra!

Stort tack till Jonathan och våra tränare och funktionärer för att ni ställde upp för att utveckla klubben.

Må gott!


Kajsa Ferm
Ordförande Sollentuna Kampidrottsförening & Träningscenter

 

IMG_1770