Andra nyheter

Sm och småland open i helgen

SKIFT tog hem ett antal medaljer under helgens tävling i Värnamo. Vi hade totalt sju tävlanden och kom hem med sex medaljer och ett bästa fighter pris.

På förmiddagen var det tävling för barnen i Småland Open.

Debutanten Axel Bovallius gjorde bra ifrån sig i sin första tävling och kom hem med ett brons i -34 kg i u12-klassen.

Hugo Bygdesson fick några riktigt hårda matcher i -38 kg u10-klassen. Han kom hem med ett silver.

Johannes Bolander stötte på patrull i -38 kg u12-klassen och lyckades inte kämpa sig till en medalj.

Dennis Bill hade en riktigt jobbig dag framför sig med totalt 11 matcher i två olika viktklasser -38 kg och -42 kg i u12-klassen. Men Dennis som börjar få lite tävlingsvana nu såg inte så mycket tröttare ut i sista matchen som i första. Han vann alla sina matcher och kom därmed hem med två guld och han tilldelades även priset som bästa fighter. Full pott för Dennis alltså.

Alexander Ferm, Jesper Ferm och Simon Boström ställde upp i SM.

Simon och Jesper tävlade i -73 kg i juniorklassen. Många bra fighters från ett flertal klubbar bjöd på fint motstånd. Dom fick både se sig slagna utan medalj där men med en erfarenhet rikare. För att få fler matcher så ställde båda upp i senior-SM också. Jesper tävlade i -62 kg och hade där bara en motståndare i Karl Dahlgren från IKSU i Umeå. En rutinerad kille från landslaget var inte mycket att göra något åt för Jesper. Trots det tilldelades Jesper silver. Bara att tacka och ta emot. Simon hade det ännu tuffare i -69 kg mot ett flertal landslagsaktiva och andra motståndare. Ytterligare en erfarnhet rikare för killarna helt enkel.

Alex hade varit lite tveksam till att ställa upp i SM då hans träning varit lite sisådär senaste tiden. Men han beslutade sig för att köra till slut i alla fall. Alla matcher gick som dom brukar för Alex, han kör effektivt över allt motstånd genom sin innovativa och dynamiska stil. Men denna gång var det en kille som var mer sugen än någonsin på att slå Alex och ta ett guld. Fredrik Widgren från Nacka har tränat som en besatt senaste tiden och det gav resultat denna gång. 12-8 till Fredrik och det var första gången som han vann mot Alex. Detta blir en följetång.