Andra nyheter

Resultat från noc

I helgen arrangerades en av Sveriges största och bästa BJJ-tävlingar med ca 700 tävlanden från många olika länder. SKIFT hade fem deltagare. 

På lördagen tävlade två vuxna. 
Peter Klysing hade bara en motståndare i sin tunga klass och således bara en match. Han inledde den lite tvekande i kastdelen men lyckades till slut att hamna överst när dom kommer ner på mattan. Där dominerar han och sätter till slut ett armlås. Guld till Peter alltså. 

Olle Källström hade fler motståndare och mötte i sin första match en gammal brottare. Det resulterade i att Olle blir nertagen och hamnar underst. Därefter var det tungt och han tvingas till slut att ge upp på ett halslås. 

Andra matchen går betydligt bättre och båda två greppar bra. Till slut blir Olle dock nedtagen igen och får även där klappa av på ett halslås. Bra kämpat men ingen medalj.

På söndagen tävlade tre barn.
Johannes Bolander Bolander vinner sin första match bekvämt med ett armlås efter bara någon minut. 

Andra matchen går han mot ryssen som är otroligt skicklig och vältränad. Johannes håller ändå ut i 2:30 men måste ändå se sig besegrad av en triangel. 

Tredje matchen kämpar han bra men måste efter 4 minuter inse att han mötte en tekniskt överlägsen motståndare som tagit många fler poäng än honom. 

Hugo Bygdeson förlorar sin första match på poäng men hänger inte läpp för det. Han laddar om till nästa match som han då vinner på poäng efter full tid. 

Hans sista match om bronset blir en riktig rysare där han ligger under med 2 poäng när det bara är ca 19 s kvar. Då sätter han ett kast och får två poäng och dom ligger lika (7-7) när tiden är slut. Men eftersom motståndaren hade fler fördelar vinner han. Så nära men ändå så långt bort till en bronsmedalj. 

Dennis Bill vinner sin första match på WO. Alltid tråkigt när man vill få så mycket matchtid som möjligt. Andra matchen går han mot en kille från Nacka Dojo. Dennis tar kommandot direkt och sätter ett perfekt tajmat svep, passerar guarden och sätter ett snabbt armlås. Det hela är över på mindre än 30 s. 

I finalen får han möta en ryss som i sina tidigare matcher visat sig mycket stark och teknisk. Hård match blir det och Dennis klappar till slut av på ett halslås. Ett silver är han däremot nöjd med eftersom vinnaren var så pass mycket bättre. 

Vi summerar det hela som en bra helg med mycket roliga matcher att titta på både i vuxenklasserna och barnklasserna. BJJ-världen har verkligen vuxit och utvecklats de senaste åren. Ni hoppas vi bara att vi från SKIFT vågar ta oss ut på fler läger och tävlingar.